DOORBREEK JE PATRONEN EN LEEF VOLUIT

Wat is codependentie?

Codependentie (medeafhankelijkheid) is een toestand waarin de eigen behoeften, gevoelens en wensen aan de kant geschoven worden voor de gevoelens, wensen en behoeften van een ander. Een codependent is iemand die zich laat beïnvloeden door andermans gedrag en die het gedrag van de ander graag in de hand krijgt.
Het zijn van nature welwillende mensen die volledig op de ander afgestemd zijn.
Het is een overlevingsstrategie die reeds vroeg ontwikkeld werd in je kindertijd.
De meesten zijn zich zo beginnen gedragen vanuit noodzaak zichzelf te beschermen en aan hun eigen behoeften te voldoen. Deze overlevingsmechanismes hebben op een gegeven moment geen nuttige functie meer. 

De kern van herstel ligt niet in de ander, maar in jezelf. In de manier waarop je u door anderen hebt laten beînvloeden: het geobsedeerde piekeren, overmatig geven, verzorgen, het wegdrukken van de eigen wensen/verlangens, jezelf wegcijferen, het onderdrukken van je gevoelens, moeite met grenzen, communicatieproblemen, ... 
Codependents voelen zich doorgaans verantwoordelijk voor meer dan 50% en hebben vervolgens het gevoel dat ze het allemaal alleen moeten doen en worden dan boos... 

Codependentie zit diepgeworteld , en het kan heel oncomfortabel voelen als een codependent zichzelf op de eerste plek leert zetten. 

'Relatieproblemen, burn-out, depressie,... zijn volgens mij het gevolg van het vastlopen in onze oude patronen en een tekort aan zelfliefde.'

Mogelijke signalen van codependentie:

  • Je bent een people pleaser. Je neemt teveel verantwoordelijkheid op jou, cijfert jezelf en je verlangens weg en probeert de ander het zo aangenaam mogelijk te maken
  • Je ontleent je eigenwaarde aan wat anderen van je denken. Je vindt het belangrijker wat anderen van jou vinden dan wat je van jezelf vindt.
  • Je negeert de oneerlijkheid, bezitterigheid,... van je partner
  • Je geeft te veel in relaties, zowel persoonlijk als professioneel. Je negeert je persoonlijke welzijn en hebt het gevoel dat je egoïstisch bent als je voor jezelf opkomt.
  • Je hebt moeite met geen grenzen stellen. Dit kan betekenen dat je moeite hebt om “nee” te zeggen, vaak met burn-out tot gevolg.
  • ....

Herken jij jezelf hier (deels) in? Mogelijk worstel jij ook met codependentie. 

Wil je het graag anders doen? Wil je graag liefdevolle relaties aantrekken? De verbinding met jezelf herstellen? Weet je niet HOE?

Verbeter de relatie met jezelf, verbeter je leven

In de training "Verbeter de relatie met jezelf, verbeter je leven" zullen jou tools en communicatietechniecken aangeboden worden om tot een betere communicatie en meer zelfbewustwording te komen.

We hebben ons allemaal op een bepaalde manier leren gedragen om te overleven. Waar we vroeger erkenning voor kregen zullen we blijven herhalen. Op een bepaald moment wordt het een patroon. Een patroon dat ervoor zorgt dat je overleeft, niet ten VOLLE leeft. Tot je patronen je op een bepaald moment in de weg komen te zitten....
Dit is waar we in de training mee aan de slag gaan. 

Ik geloof dat iedereen het verdient en dat het binnen iedereen zijn mogelijkheden ligt, mits de juiste inzichten en begeleiding, om zijn patronen te doorbreken en VOLUIT te leven.

Download hier mijn gratis ebook 'Ontdek wat je écht wil en bouw daar je leven rond'

VERBETER DE RELATIE MET JEZELF, VERBETER JE LEVEN
 

In de training gaan we aan de slag met jouw overlevingsdelen en met jouw Innerlijke (gewonde) Kind. We besteden de zorg voor ons Innerlijk Kind niet langer uit en nemen zelf verantwoordelijk voor haar verlangens en behoeften. Je leert jezelf op de eerste plaats zetten! 

Hoe zou jouw leven eruit zien als je het niet langer buiten jezelf gaat zoeken maar in jezelf... 

Mira geeft je praktische tools om wijzigingen aan te brengen in jouw patronen.

DOE HET ZELF MAAR NIET ALLEEN!

Benieuwd?

Schrijf je in voor één van onze GRATIS introducties

Overtuigd?

Verzeker jezelf hier dan meteen van een plaatsje in de training!

Op zoek naar meer verdieping?

Voeg er nog een wandelreis met coaching naar Santiago de Compostela aan toe en maak het compleet. Ik kan je in de training in België NOOIT zo SNEL tot dezelfde inzichten brengen!
In de beweging komen je patronen nog sneller aan het licht...

STERKER DAN SCRIPT
Je hebt de trainig gevolgd en eventueel de wandelvakantie met coaching? Goed zo!
Dat betekent dat je intussen een mooi zicht hebt op de patronen die jou ervan weerhouden het beste uit het leven te halen. Je hebt nieuwe gedragspatronen aangeleerd. Zoals bij elk nieuw gedrag is oefenen een belangrijk onderdeel... Die oude patronen zijn immers hardnekkig... Daarom kan je na de training/reis aansluiten bij onze wekelijkse oefengroepen 'sterker dan script'.

Waarom is het zo belangrijk om dit in groep te doen?

Enerzijds heb je die blinde vlekken. Daarnaast kan is de confrontatie aangaan met je script geen eenvoudig proces waarbij zelfafwijzing de kop op kan steken. De andere deelnemers, die dezelfde taal spreken, kunnen jou ondersteunen. Want in dit proces zijn begrip, steun en acceptatie echt noodzakelijk.

Voorwaarde:
- Aanwezigheid bij één van de gratis introducties en/of eventueel een intakegesprek
- In staat zijn tot zelfreflectie
- Bereid zijn naar het eigen aandeel te kijken