BLOG

06/02/2019

5 VERSCHILLEN TUSSEN EEN PELGRIMSTOCHT EN EEN ANDERE WANDELING

1. Veel mensen die een pelgrimstocht ondernemen zijn zoekend. Vaak zitten ze op een keerpunt in hun leven. Dat kan zijn na een burn-out doorgemaakt te hebben, een relatiebreuk, ontslag of op hun 50e verjaardag... Een camino staat in vele gevallen voor het afsluiten van een bepaalde periode, een nieuw begin. Velen kunnen niet precies omschrijven "waarom" ze dit willen, het is een 'gevoel'.

2. Er wordt niet in een lus gelopen maar in een lijn. Dat maakt dat alle mensen die op de camino lopen hetzelfde doel nastreven. Dit gemeenschappelijk doel schept een enorm gemeenschapsgevoel. Iedereen spreekt je bovendien aan met "Buen Camino". Al eeuwenlang lopen mensen deze route, wat het nog specialer maakt. 

3. Back to basic. Het is geen luxe-reis. Niet alleen op vlak van accomodatie eenvoudig maar ook het ontbreken van prikkels en afleiding zorgen ervoor dat je terug naar de essentie kan gaan. Je leert terug de voordelen van eenvoud kennen. We beseffen dat we niet veel nodig hebben om gelukkig te zijn...

4. Kathedralen worden steeds gebouwd op krachtplaatsen. De camino loopt langs krachtige leilijnen. Groei en emoties worden er versterkt. Daarnaast spelen de rituelen onderweg ook een belangrijke rol. Er wordt veel losgelaten. 

5. Je hoeft niet na te denken of de route uit te stippelen. Je hoeft enkel de gele pijlen te volgen. Hierdoor komt er echt veel ruimte vrij en krijg je vaak nieuwe inzichten.  Regelmatig wordt er iets in gang gezet.

Wil jij er nog 1-tje aan toevoegen? Zet ze zeker in de reacties! 

Buen Camino