BLOG

19/01/2018

Nu is het écht genoeg!

Ik ben er klaar mee! Nu heb ik er écht genoeg van! 
Na alle trainingen die ik gevolgd heb en de camino's die ik gelopen heb, heb ik intussen wel een helder zicht op mijn oude patronen... :-) Dat wil daarvoor niet zeggen dat ik het allemaal opgelost heb.... Dat is trouwens iets waar ik niet echt in geloof. Dat is weer dat "lineaire denken"... Zo werkt het volgens mij niet. Het is eerder iets van één stap vooruit en twee terug achteruit. :-) Als je een coach hoort zeggen dat dit wel zo is, kun je beter de benen nemen... ;-) 
Wel geloof ik dat door bewustwording en aanvaarding die oude patronen ons steeds minder gaan bepalen of dat we het sneller door hebben en onszelf kunnen bijsturen.
Eén van die oude, hardnekkige patronen bij mij is dat ik een "gever" ben. Beter voor de ander zorgen dan voor mezelf, niet voor mijn stuk durven gaan, niet kunnen ontvangen enz.
De laatste twee jaar heb ik hier enorm veel rond gewerkt. Of het kwam op mijn pad omdat ik er klaar voor ben. :-) Dat is tevens iets waar ik wel in geloof. Nu leek het wel dat het erger werd door er zo intensief mee bezig te zijn. Het leven gaf het mij steeds erger zodat ik in mijn kracht kon gaan staan. Alsof ik geen andere keuze meer had dan in mijn kracht te komen. Wel voor mijn stuk te gaan staan en niet meer voor die ander te zorgen ten koste van mezelf.
Aan dat geven zat trouwens en stukje "magisch denken". Zoiets als: 'als ik geef zal ik dat ooit wel teurgkrijgen.' Als we iets willen krijgen, moeten we daar verantwoordelijkheid voor nemen en dat gewoon vragen en niet stil zitten hopen en vervolgens teleurgesteld zijn als we dit dan niet krijgen. Deepak Chopra zegt dat als er geen overvloed is in jouw leven dat het komt doordat er geen balans is in geven en nemen. Dat geloof ik echt. Als je veel geeft, maar niet kan ontvangen, blokkeer je de stroom ook...
Dit "geven" stond mij dus bij het bereiken van mijn droom serieus in de weg... Dat, in combinatie met er écht genoeg van hebben, was voor mij de motivatie om het tij te doen keren. Want zo gaat het. We veranderen pas als de lijdensdruk groot genoeg is... 

Waar heb jij écht genoeg van?