BLOG

16/10/2017

KEEP CALM AND LAY BACK :-)

Wat ik zo mooi vind aan de camino is dat je jou onbewuste weerspiegeld ziet in de omgeving, in de natuur. De betekenis die je aan een beeld geeft, zegt iets over jou en niet perse over iemand anders. Op een bepaald moment, s morgens heel vroeg, was ik aan het lopen en stilstaand water een beetje verderop trok mijn aandacht. Ik ging even van de route af (iets wat ik vroeger nooit zou doen trouwens). Het water was volledig stil en er trok zo een mist over. Voor mij stond dit beeld voor hoe ik ook kan omgaan met de dingen. Ipv altijd meteen in actie te schieten, kon ik ook eens achterover leunen, stil blijven en zien wat er vanzelf overwaait. 
Ik ben altijd iemand geweest die meteen de koe bij de horens vat. Altijd meteen in actie komt. Voornamelijk als ik bang was. De dingen willen controleren door te forceren. Ik zag plots in dat ik mede daardoor soms zelf kracht heb gegeven aan dingen die anders misschien gewoon overgewaaid waren.
Helaas kan ik de foto niet posten aangezien mijn toestel volledig nat is geworden op één van onze regendagen op de camino...:-) Maar ik hoop dat als jij ook  zo iemand bent die te snel, te hard gaat als je controle dreigt te verliezen of bang bent, dat dit beeld je ook helpt en je leert van niet te snel te reageren en eerst eens te kijken wat vanzelf opgelost geraakt of welke oplossingen zich als vanzelf aan dienen.